NIEUW: Studieclub voor toekomstige melkrobotbedrijven

Geschreven door
Kristine Piccart
Gepost op
3/5/2024

Ga je robotmelken in 2024? Meld je aan voor onze studieclub!

Zeg je de melkput binnenkort definitief vaarwel en maak je de overstap naar een melkrobot? Wil je dit project maximale slaagkansen geven? Dan is onze studieclub iets voor jou!

In deze nieuwe studieclub brengen we een vaste groep van 8 tot 10 melkveehouders samen die zich nog aan het oriënteren zijn op de markt en binnenkort enkele grote knopen moeten doorhakken. Gedurende3 bijeenkomsten en een boeiende excursie overlopen we alle essentiële aspecten van robotmelken, van de verschillen in melktechniek en koemanagement tot stalinrichting en nieuwe dagelijkse routines.

De bijeenkomsten duren ongeveer 4,5u (van 10:30 tot 15:00) en vinden telkens plaats op het bedrijf van één van de deelnemers. In de voormiddag starten we met een algemene presentatie, gevolgd door een broodjeslunch. In de namiddag maken we tijd voor het uitwisselen van ideeën, ervaringen en bedrijfsgegevens (bv. stalontwerpen, offertes, …). Tijdens de afsluitende excursie verplaatsen we ons naar enkele ervaren melkrobotbedrijven.

Wat zijn de voordelen van onze studieclub?

  • Leer bij van en met collega veehouders in een open, vertrouwelijke sfeer
  • Begin vol vertrouwen en goed voorbereid aan je nieuwe traject
  • Krijg eerlijke, praktische inzichten zonder commerciële belangen

Deelnemen aan onze studieclub biedt je de kans om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn op de uitdagingen en mogelijkheden die robotmelken met zich meebrengt. Samen bouwen we aan een sterke toekomst voor jouw melkveebedrijf!

Openheid en vertrouwen staan centraal in de studieclub

Wat mag je concreet verwachten?

  • 3 bijeenkomsten + 1 excursie
  • Thema's die aan bod komen: marktoriëntatie, opties bij de melkrobot, stalontwerp, koeverkeer, rantsoen, routines & koemanagement, ...
  • Inbegrepen: lunch, koffie, versnaperingen & lesmaterialen
  • WhatsApp groep exclusief voor de deelnemers

Aarzel niet en meld je vandaag nog aan. Dan nemen we spoedig contact op om je enkele vragen te stellen over je plannen en je verwachtingen. We streven er naar om bedrijven in een gelijkaardige positie (qua grootte en doelstellingen) met elkaar te matchen binnen dezelfde regio.