Nieuws & agenda

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwsartikels en aankondigingen van Cow Coach. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je hieronder dan in op onze nieuwsbrief.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze Voorwaarden.
Bedankt! Check je mailbox voor een bericht van ons.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Recent nieuws

Meer melk met mestrobots?

De University of Minnesota onderzocht welke managementpraktijken leiden tot een hogere melkproductie op robotbedrijven met vrij koeverkeer.

Tijdelijk gesloten

Begin september mocht Cow Coach 4 kaarsjes uitblazen. En dat vieren we door... de boeken eventjes toe te doen!

Herbekijk onze webinar "Minder werk, meer melk"

Heb je onze webinar van 23/06 gemist boordevol praktische tips om de arbeidsefficiëntie op je melkveebedrijf te verbeteren? Geen nood, je kan hem hier herbekijken!

Koeien naar de robot lokken zonder klassieke krachtvoerpellets

Voeder vormt de belangrijkste drijfveer voor koeien om de melkrobot op te zoeken. Bestaan er budgetvriendelijke alternatieven voor dure krachtvoerpellets?

Slimmer melken: 3 manieren om je bedrijfsefficiëntie te verbeteren

"Lean management", een bedrijfsfilosofie oorspronkelijk afkomstig uit de industrie, biedt vele interessante toepassingen voor moderne melkveebedrijven. Lees in dit artikel hoe je je werkdruk kan verminderen.

Enkele veelgemaakte fouten bij beweiding

Is robotmelken en weidegang, een goede combinatie? Weidecoach Pieter Van Rumst van Obs’Herbe legt het uit in deze korte video.

Selectief droogzetten: ervaringen uit Nederland

Sinds 2013 mogen koeien in Nederland niet meer standaard drooggezet worden met antibiotica. Selectief droogzetten werd de nieuwe norm. Dat bleek geen negatieve gevolgen voor de uiergezondheid te hebben.

Waarom starten mijn koeien niet goed op?

Wat maakt de ene koe gevoeliger voor uierontstekingen of lebmaagdraaiingen? In dit artikel gaan we dieper in op het belang van een goed transitiemanagement.

Stijgt het celgetal als je omschakelt naar een melkrobot?

Heeft de melkrobot een positief of eerder een negatieve invloed op de uiergezondheid van melkvee? In de beginjaren van de melkrobot zag men dat de overgang naar robotmelken meestal gepaard ging met een (tijdelijke) verhoging van het tankmelkcelgetal.